Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Παρουσίαση της έκθεσης που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων, καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης απέστειλε σήμερα επιστολή στον κ. Αντρέα Φακοντή και του ζητά την εγγραφή στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος του θέματος «Παρουσίαση της έκθεσης που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων, καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας, οι ανεπάρκειες που επισήμανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα μέτρα που έχουν ληφθεί».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε την Κυπριακή Δημοκρατία για την πρόθεσή της να κινήσει διαδικασίες παραβίασης της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με την προστασία των πτηνών και των άγριων ζώων. Η έκθεση που υπόβαλλε η Κυπριακή Δημοκρατία σχετικά με τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων, καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας, κρίθηκε ανεπαρκής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Κυπριακή Δημοκρατία να την ενημερώσει για τα μέτρα που έχουν παρθεί ώστε να εξασφαλιστεί η εποπτεία της κατάστασης της διατήρησης των ειδών και των οικοτόπων στο διάστημα από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2006, καθώς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να μπορέσει η Κυπριακή δημοκρατία να συντάξει μια πλήρη έκθεση για την περίοδο 2007-2012. Όπως προκύπτει από την έκθεση το 47% της κατάστασης των κυπριακών οικοτόπων χαρακτηρίζεται ως άγνωστη.

Ο κ. Περδίκης ζητά από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος να ενημερωθεί για τις ενέργειες της Κυβέρνησης ώστε η Κύπρος να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να αποφύγει τη δικαστική διαδικασία η οποία θα οδηγήσει προφανώς σε επιβολή ποινής και προστίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: