Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Αναφορές Συνεδριάσεως Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων

9 Σεπτεμβρίου 2008

Σήμερα συμμετείχα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων για το θέμα της διαδικασίας αναφορικά με τις ποινικές ευθύνες σχετικά με το αεροπορικό ατύχημα της 14ης Αυγούστου. Έγινε ενημέρωση από τον Γενικό Εισαγγελέα. Φαίνεται ότι καθυστερεί η διαδικασία. Παρατήρησα ότι πρέπει να εξηγήσει τους λόγους της καθυστέρησης στους συγγενείς των θυμάτων. Δυστυχώς αρνήθηκε.
Δεύτερο θέμα ήταν η ενημέρωση για τη λειτουργία των νέων αεροδρομίων. Κρίσιμη θα είναι η περίοδος μεταφοράς από τα παλιά στα νέα κτίρια και εγκαταστάσεις. Φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα κενά π.χ. χώρος εμπορευμάτων, σύστημα φόρτωσης καυσίμων.
Μετά συμμετείχα στην Επιτροπή Νομικών η οποία εξέτασε τα προβλήματα εφαρμογής του περί επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες μου για την μη εφαρμογή του νόμου από το Υπουργείο Παιδείας. Πολλά και διάφορα ακούστηκαν για τα κόμματα και τον τρόπο που χειρίζονται τα προσωπικά δεδομένα. Διάσταση απόψεων μεταξύ βουλευτών και Επιτρόπου για τα στοιχεία που ζητούν οι βουλευτές από τα αρχεία του δημοσίου.
Μετά συμμετείχα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας που εξέτασε το θέμα των αφλατοξινών, της ανομβρίας και του υδατικού. Ακόμα μια φορά έπεσαν έξω οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί. Μόνο τέσσερεις αιτήσεις μέχρι τώρα για ιδιωτική αφαλάτωση, μία για γήπεδο γκολφ. Το φράγμα Ευρέτου διαθέτει τέσσερα εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερό. Άλλα τόσα ο Ασπρόκρεμμος και άλλα τόσα η Κανναβιού. Πέραν των δώδεκα εκατομμυρίων τόνων νερού «κάθονται» στην Πάφο.
Σε καμιά από τις πιο πάνω επιτροπές δεν είμαι μέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: