Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Αναφορά Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών 26 Ιανουαρίου 2010

• Παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας για το 2008. (Αρ. Φακ. 23.04.026.332-2009).

Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν οι Εκθέσεις της Γενικής Ελέγκτριας για τα έτη 2005, 2006, 2007 και 2008.

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι σύμφωνα με την έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας παρατηρείται καθυστέρηση κάθε χρόνο στην υποβολή των οικονομικών καταστάσεων του Πανεπιστημίου, κατάγγειλε την μεταφορά υπαλλήλων πρώτα από την θέση των μισθωτών στη θέση των συμβασιούχων και στη συνέχεια στην μονιμοποίηση τους και γιατί δεν αναφέρεται πια η Γενική Ελέγκτρια στην ετήσια έκθεση του 2008 στο έκτακτο προσωπικό όπως έκανε σε προηγούμενα έτη. Υπάρχουν 7-8 είδη συμβόλαια για την ίδια θέση, με διαφορά μόνο στο χρόνο διάρκειας. Ρώτησε πως μειώθηκε ο αριθμός του μόνιμου προσωπικού και αν η μείωση των μισθωτών οφείλεται στην μετατροπή τους σε συμβασιούχους. Κατήγγειλε την υπόθεση 2 προσαυξήσεων σε μηχανικό (η 1η στην 3η βαθμίδα και η 2η στην 6η βαθμίδα) με αναδρομική ισχύ γιατί εργαζόταν για 4,5 χρόνια με μίσθωση υπηρεσιών.

Η Γενική Ελέγκτρια απάντησε ότι το Πανεπιστήμιο δεν καταρτούσε έγκαιρα τις οικονομικές καταστάσεις αλλά βελτιώνεται. Στην έκθεση του 2008 δεν αναφέρεται στο έκτακτο προσωπικό επειδή η κατάσταση βελτιώθηκε. Σήμερα παρατηρείται μίσθωση ακόμα μόνο τριών υπαλλήλων. Η Γενική Ελέγκτρια εξήγησε ότι η μετατροπή των εκτάκτων σε μόνιμους είναι συχνό φαινόμενο επειδή τυγχάνουν να επιτυγχάνουν στις εξετάσεις λόγω της πείρας που απέκτησαν σαν έκτακτοι. Σχετικά με το θέμα των προσαυξήσεων εξήγησε ότι τις επιτρέπει ο νόμος, αλλά όχι με αναδρομική ισχύ.

Ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου αναφέρθηκε σε ένα πίνακα με αριθμούς μισθωτών και συμβασιούχων από το 2003, αλλά ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι τα στοιχεία αυτά είναι διαφορετικά στην Έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εξήγησε ότι οι περισσότερες παρατηρήσεις που τους έγιναν τα τελευταία χρόνια από βουλευτές και τη Γενική Ελέγκτρια έχουν απαντηθεί (δόθηκε έγγραφο στους βουλευτές).

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού την αλληλογραφία που είχαν με το Πανεπιστήμιο.

Οι εκπρόσωποι της Συντεχνίας του Πανεπιστημίου τόνισαν ότι ο ρόλος του διοικητικού προσωπικού παραμερίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: