Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Κατά τα άλλα απολογούνται


Έκαναν περισσότερο από 4 χρόνια να «απαντήσουν» μια ερώτηση, και δεν την απάντησαν. Έμεινα με την απορία: Έχουν ή δεν έχουν τα βυτιοφόρα φίλτρα ενεργού άνθρακα; Κατά τ’ άλλα απολογούνται... Περισσότερες πληροφορίες πιο κάτω.

Ερώτηση με αρ. 23.06.009.01.077, ημερομηνίας 28 Σεπτεμβρίου 2006, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη
«Έχω γίνει αποδέκτης συχνών παραπόνων για την οχληρία που δημιουργείται κατά τη διαδικασία άντλησης των λυμάτων σηπτικών βόθρων και απορροφητικών λάκκων από οικοδομές οικιακής ή βιομηχανικής/βιοτεχνικής χρήσης. Το πρόβλημα της δυσοσμίας μπορεί να λυθεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, με την τοποθέτηση φίλτρων ενεργού άνθρακα στην αντλία κενού του βυτιοφόρου.
Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αν είναι δυνατόν να θεσμοθετηθεί η αναγκαστική τοποθέτηση των φίλτρων, ώστε να μειωθεί το πρόβλημα δυσοσμίας και οχληρίας που δημιουργείται κατά την άντληση των λυμάτων από βόθρους ή απορροφητικούς λάκκους και λιποπαγίδες.»

Απάντηση ημερομηνίας 31ης Ιανουαρίου 2011 της Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ερατώς Κοζάκου Μαρκουλλή στην ερώτηση με αρ. 23.06.009.01.077, ημερομηνίας 28 Σεπτεμβρίου 2006, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη
 «Τοποθέτηση φίλτρων στα βυτιοφόρα οχήματα άντλησης λυμάτων από βόθρους
          Αναφέρομαι στην επιστολή σας με αρ. 23.06.01.009.01.077 και ημερ. 3.1.2011 σχετικά με το πιο πάνω θέμα που φαίνεται ότι εκ παραδρομής είχε αρχικά σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και αργότερα στο Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και μας διαβιβάστηκε με την επιστολή της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με αρ. Φακ.: 2.10.15. ημερ. 16.12.2010 η οποία κοινοποιήθηκε και σε σας. Για το συγκεκριμένο ερώτημα σας πληροφορώ τα ακόλουθα:
(α)     Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών έχει την αρμοδιότητα για την εγγραφή, αδειοδότηση και τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο για σκοπούς καταλληλότητας των υπό αναφορά οχημάτων. Επί τούτου ενημέρωσε γραπτώς τους ιδιοκτήτες των οχημάτων να λάβουν τα μέτρα που πρέπει έτσι ώστε να συνάδουν τα οχήματα τους με τις πρόνοιες της νομοθεσίας και ειδικά με τα φίλτρα για αντιμετώπιση του προβλήματος της δυσοσμίας και οχληρίας.
(β)     Τα υπό αναφορά οχήματα κατά την επιθεώρησή τους για σκοπούς εγγραφής και καταλληλότητας ελέγχονται από τεχνικούς επιθεωρητές οχημάτων του πιο πάνω Τμήματος και κατά πόσο τηρούν τις πρόνοιες της νομοθεσίας αναφορικά με την εγκατάσταση των ειδικών φίλτρων.
(γ)     Με την ευκαιρία αυτή το εν λόγω αρμόδιο Τμήμα θα καλέσει όλα ανεξαίρετα τα οχήματα που εμπίπτουν στην κατηγορία των βυτιοφόρων άντλησης και μεταφοράς λυμάτων για έλεγχο και επιβεβαίωση ότι συνάδουν με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας.
          Λυπούμαι ειλικρινά για την απαράδεκτα μεγάλη αυτή καθυστέρηση αλλά καθώς φαίνεται και πιο πάνω, η επιστολή δεν στάληκε κοντά μας παρά μόνο στις 22.12.2010.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: