Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Συνάντηση κ. Γιώργου Περδίκη και κ. Άννης Οικονομίδου εκ μέρους της εταιρείας Better Globe


Αναφορά

Θέμα: Υπερθέρμανση του πλανήτη
22 Ιουνίου 2011

Την Τρίτη, 21 Ιουνίου συναντήθηκα μαζί με τη συνεργάτιδά μου κ. Χρυσάνθη Λοΐζου με την κ. Άννη Οικονομίδου, πρέσβειρα του προγράμματος Better Globe. Η κ. Οικονομίδου στη συνάντηση μας ανάφερε ότι στόχος της εταιρείας Better Globe είναι η καταπολέμηση της πείνας στην Αφρική και ο περιορισμός της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Το όραμα της εταιρείας όπως μας ανάφερε είναι μέχρι το 2026 να έχουν φυτέψει 5 δισεκατομμύρια δέντρα  και να έχουν κάνει περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο οργανισμό ή κυβέρνηση για την εξάλειψη της φτώχιας και της πείνας στην Αφρική και τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Όπως μας ενημέρωσε η κ. Οικονομίδου, ιδρυτής αυτής της εταιρείας είναι ο Rino Solberg, Νορβηγός επιχειρηματίας, ο οποίος είναι και ιδρυτής του Child Africa. Η εταιρεία έχει ήδη κάνει ενοικιαγορά στη Κένυα 60 χιλιάδων στρεμμάτων. Στη γη αυτή καλλιεργούν δύο είδη δεντρών. Την Acacia Senegal με διάρκεια ζωής 25 – 30 χρόνια και το Mukau  με διάρκεια εμπορικής ζωής 20 χρόνια.

Η εταιρεία Better Globe, σύμφωνα πάντα με την κ. Οικονομίδου, βοηθά την Αφρική προσφέροντας εργοδότηση σε Αφρικανούς και χτίζοντας σχολεία. Παράλληλα γίνονται και δωρεές μέσω της εταιρείας από κυβερνήσεις.

Ο καθένας από εμάς, ανάφερε η κ. Οικονομίδου, μπορεί να βοηθήσει την πρωτοβουλία αυτή της Better Globe είτε αγοράζοντας έστω και ένα δέντρο, είτε ως μέλος αγοράζοντας ένα πακέτο προσφοράς είτε ως πρέσβης της ιδέας της Better Globe. Το κάθε δέντρο στοιχίζει 15 ευρώ. Σε όσους συμμετέχουν στην αγορά δέντρων υπάρχει δεσμευτικό συμβόλαιο σύμφωνα με το οποίο στον 5ο έτος τα χρήματα επιστρέφονται με 15% κέρδος και μέχρι το 19ο έτος δίνει το 1000% των χρημάτων που δόθηκαν από τον αγοραστή μαζί και με την αύξηση της τιμής της ξυλείας.

Ανέφερα στην κ. Οικονομίδου, πως αφού το συζητήσω με την Εκτελεστική Γραμματεία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ίσως να μπορέσει το Κίνημα να αγοράσει ένα συμβολικό αριθμό δέντρων. Πιο ουσιαστικά όμως, αφού πρώτα διαπιστώσουμε την εγκυρότητα των λεγομένων της, μπορεί το Κίνημα να το διαφημίσει μέσω της  ιστοσελίδας και του facebook ακόμη και της εφημερίδας. Μπορεί παράλληλα να ετοιμάσει μία επιστολή που να απευθύνεται στο Τμήμα Δασών ζητώντας τους να προχωρήσουν και αυτοί στην αγορά δέντρων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί με την κ. Άννη Οικονομίδου στο email: anecomil@gmail.com ή στο τηλ: 99616516.

Δεν υπάρχουν σχόλια: