Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Η ανάγκη να διαφυλαχτεί και να προστατευθεί η περιοχή Δασούδι στη Λεμεσό από αναπτύξεις που θα αλλοιώσουν το φυσικό του χαρακτήρα


17 Ιουνίου 2011

Προς:
κ. Αδάμου Αδάμο
Πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος

Αγαπητέ κ. Αδάμου,

Παρακαλώ όπως εγγραφεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος το θέμα με τίτλο:

«Η ανάγκη να διαφυλαχτεί και να προστατευθεί η περιοχή Δασούδι στη Λεμεσό από αναπτύξεις που θα αλλοιώσουν το φυσικό του χαρακτήρα».

Αιτιολόγηση:
Ο δήμος Γερμασόγειας διεκδικούσε τη διαχείριση της περιοχής η οποία ανήκει στο Τμήμα Δασών το οποίο Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, ο οποίος με τη σειρά του ανέθεσε τη διαχείριση σε ιδιώτη τα τελευταία 28 χρόνια. Ο ιδιώτης υπέβαλε προς έγκριση στις αρμόδιες αρχές σχέδια ανάπτυξης της περιοχής. Πολλές ομάδες πολιτών αντιδρούν σε αυτή τη ανάπτυξη, η οποία αλλοιώνει τον φυσικό χαρακτήρα της περιοχής. Ακόμα τα σχέδια της περιοχής προβλέπουν αποκοπή δέντρων  στο χώρο στάθμευσης στο Δασούδι καθώς και ευκαλύπτων. Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε ομάδα πολιτών στο τμήμα Πολεοδομίας στις 10 Ιουνίου 2011, «η προτεινόμενη οικοδομή δεν ακολουθεί την κλίμακα του χώρου (…και) δεν διαφυλάσσει τις υφιστάμενες οπτικές φυγές και διαδρόμους θέας προς τα αξιολογότατα φυσικά γνωρίσματα της περιοχής από τους υφιστάμενους δημόσιους χώρους».

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, οφείλει και πρέπει να εξετάσει αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: