Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

"Η ανάγκη σεβασμού της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων από κόμματα και υποψηφίους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου"

15 Μαΐου 2008

Προς
κ. Σοφοκλή Φυττή
Πρόεδρο
Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Παρακαλώ όπως εγγραφεί το πιο κάτω αυτεπάγγελτο θέμα στην Κοινοβουλευτική σας Επιτροπή:

"Η ανάγκη σεβασμού της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων από κόμματα και υποψηφίους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου".

Αιτιολόγηση
Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου είχαν παρουσιαστεί διάφορες καταγγελίες στα ΜΜΕ σχετικά με την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών από τα εκλογικά επιτελεία. Το φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο. Σε πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα μετά τη ψήφιση του σχετικού νόμου το 2001, έχουν σημειωθεί καταγγελίες για σοβαρή παραβίαση των προσωπικών δεδομένων. Δυστυχώς η Επίτροπος Προσωπικών Δεδομένων –κατά την άποψη μου- παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανεκτική σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Ίσως να ακολουθεί την τακτική της νουθεσίας ως καλύτερης λύσης –ενδεχομένως- από τη μέθοδο της τιμωρίας. Όμως τούτο, δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο την ευθύνη των κομμάτων και των πολιτικών.
Πιστεύω ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβάλλεται να συζητήσει το θέμα και να εξετάσει τους τρόπους ορθής και πιστής εφαρμογής της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Με εκτίμηση

Γιώργος Περδίκης
Βουλευτής Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια: