Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Έκδοση κανονισμών θερμομόνωσης για να ακυρώνει την προσπάθεια θερμικής προστασίας των οικοδομών και επίτευξη της μείωσης κατανάλωσης ενέργειας

12 Μαΐου 2008

Προς
κ. Λευτέρη Χριστοφόρου
Πρόεδρο
Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Παρακαλώ όπως εγγραφεί το πιο κάτω αυτεπάγγελτο θέμα στην κοινοβουλευτική σας Επιτροπή:

«Η έκδοση κανονισμών θερμομόνωσης κατά τρόπο που δυνατόν να ακυρώνει την προσπάθεια θερμικής προστασίας των οικοδομών και επίτευξη της μείωσης κατανάλωσης ενέργειας»

Αιτιολόγηση
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες φαίνεται ότι στο προσχέδιο του σχετικού κανονισμού (Νοέμβριος 2007) υπήρχε απαίτηση για το μέσο συντελεστή θερμοπερατότητας ανά όροφο, ο οποίος εξαφανίστηκε από το διάταγμα που δημοσιεύτηκε ένα μήνα αργότερα. Ο μέσος συντελεστής θερμοπερατότητας, ανά όροφο, διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχουν κτίρια χωρίς θερμομόνωση, κάτι το οποίο συνεπάγεται για τον αγοραστή στέγης μικρότερο κόστος για θέρμανση το χειμώνα και για δροσιά το καλοκαίρι. Με την αφαίρεση του συγκεκριμένου συντελεστή είναι πιθανό, οι αγοραστές στέγης να πληρώνουν θερμομονωμένο σπίτι χωρίς θερμομόνωση. Το ίδιο το κράτος θα παραχωρεί πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης στον κατασκευαστή, ενώ στην πράξη το κτίριο μπορεί να μην διαθέτει θερμομόνωση.

Με εκτίμηση

Γιώργος Περδίκης
Βουλευτής Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια: