Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

19 Μαΐου 2008

· Ο περί Ρυθμίσεως και Λειτουργίας Δημόσιων, Δημοτικών, Κοινοτικών και Ιδιωτικών Χώρων Στάθμευσης Νόμος του 2004

Συνεχίστηκε η συζήτηση για τη ρύθμιση των χώρων στάθμευσης.
Η Νομική Υπηρεσία του Κράτους ζήτησε τη γνωμάτευση από τον νομικό σύμβουλο της Ένωσης Δήμων για να εγκριθούν τα τέλη και δικαιώματα που ζητούν οι δήμοι και οι κοινότητες.
Δύο ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν. Το πρώτο ήταν σχετικά με τη ρύθμιση των ιδιωτικών χώρων στάθμευσης η οποία μπορεί να αποθαρρύνει τους ιδιώτες να παρέχουν αυτούς τους χώρους για στάθμευση δημιουργώντας έτσι ένα χειρότερο πρόβλημα, δηλαδή να μην υπάρχουν πια αρκετοί χώροι στάθμευσης. Οι βουλευτές του ΔΗΣΥ συμπλήρωσαν ότι πρέπει να δοθούν ως αντάλλαγμα κίνητρα στους ιδιοκτήτες των χώρων στάθμευσης. Τονίστηκε όμως ότι το σημαντικό είναι να προστατευτεί ο πολίτης από την ασυδοσία που υπάρχει σε αυτό τον τομέα.

Το δεύτερο θέμα ήταν σχετικά με την διάρκεια στάθμευσης. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι θα έπρεπε να ενθαρρυνθεί η σύντομη διάρκεια στάθμευσης γιατί δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να γεμίζουν όλους τους χώρους στάθμευσης στα κέντρα των πόλεων. Η Ένωση Δήμων τόνισε ότι με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα η αποθάρρυνση της χρήσης του ιδιωτικού αυτοκινήτου είναι ακόμα ουτοπία. Θα πρέπει να καλύπτονται οι διάφορες μορφές στάθμευσης.
Ο πρόεδρος της επιτροπής ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών να καλέσουν μια σύσκεψη με όλους τους ενδιαφερόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: