Τρίτη 27 Μαΐου 2008

ΕΠΑΦΕΣ Γ. ΠΕΡΔΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Επέστεψε από το Παρίσι ο γενικός γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης όπου μετέβη με πρόσκληση της Γαλλικής κυβέρνησης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προτεραιότητες της επερχόμενης Γαλλικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δύο από τους τέσσερεις πυλώνες της Γαλλικής προεδρίας σχετίζονται άμεσα με το περιβάλλον. Η Γαλλική κυβέρνηση στους επόμενους έξι μήνες θα θέσει ως προτεραιότητα της Ευρωπαϊκή Ένωσης την προώθηση πολιτικών αποφάσεων αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών και της ενεργειακής κρίσης.

Ο κ. Περδίκης κατά τη διάρκεια των πενθήμερων επαφών του με εκπροσώπους υπουργείων, δημόσιων οργανισμών κοινής ωφέλειας, πολιτικών κομμάτων, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεων ενέργειας και διαχείρισης αποβλήτων, συζήτησε τις προοπτικές ανάπτυξης της μεσογειακής συνεργασίας στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της προώθησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της αντιμετώπισης της ξηρασίας και της έλλειψης πόσιμου νερού, των δασικών πυρκαγιών κ.ο.κ
Είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με την γραμματέα του Κόμματος Πρασίνων (Les Verts) κα Cecile Duflot και να την ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προτάσεις του Κινήματος Οικολόγων. Η κα Duflot εξέφρασε την ελπίδα ότι οι νέες πρωτοβουλίες θα φέρουν σύντομα την επίλυση του Κυπριακού βασισμένη στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: