Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Τα σχέδια κατασκευής του παραλιακού αυτοκινητοδρόμου Πάφου – Αεροδρομίου Πάφου και το ενδεχόμενο καταστροφής 2000 δέντρων

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης απέστειλε πριν λίγες μέρες επιστολή στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος ζητώντας του να εγγράψει το θέμα με τίτλο εξής θέμα με τίτλο:

 «Τα σχέδια κατασκευής του παραλιακού αυτοκινητοδρόμου Πάφου – Αεροδρομίου Πάφου και το ενδεχόμενο καταστροφής 2000 δέντρων».

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, το φυσικό περιβάλλον της  Επαρχίας Πάφου μας έχει υποβαθμιστεί δραματικά τα τελευταία χρόνια στο βωμό μιας άναρχης ανάπτυξης. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη συζήτηση για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου που θα ενώνει την πόλη της Πάφου με το διεθνές αεροδρόμιο. Για το έργο υπάρχουν προτάσεις για εναλλακτικές οδεύσεις προκειμένου να περιοριστεί το οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος. Μία από αυτές τις προτάσεις προνοεί την εκκοπή 2,000 μεγάλων δέντρων. Αν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της σφαγής των 2000 δένδρων, αυτό θα είναι το τελειωτικό κτύπημα στην αποψίλωση του πρασίνου στην επαρχία Πάφου.

Την εγγραφή του θέματος συνυπογράφει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις κ. Αντρέας Φακοντής. Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος θα εξετάσει σύντομα το πολύ σημαντικό και σοβαρό αυτό θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: