Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ξανάρχισαν τους μυστηριώδεις ψεκασμούς

Με πρόταση του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργου Περδίκη, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος αποφάσισε να συζητήσει κατά προτεραιότητα στην επόμενή της συνεδρία στις 7 Οκτωβρίου 2010, το θέμα που αφορά τις  πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της Κύπρου και στο περιβάλλον από τους ψεκασμούς αεροσκαφών των αγγλικών βάσεων σε συνδυασμό με το θέμα που αφορά τις πληροφορίες για την πειραματική λειτουργία του Ερευνητικού Προγράμματος Υψηλής Συχνότητας Δραστικής Ακτινοβολίας (HAARP) στις βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, η Κυβέρνηση ενώ είχε δεσμευτεί ενώπιων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος στην τελευταία συνεδρίαση για το ίδιο θέμα στις 26 Μαρτίου του 2009 ότι θα μελετούσε τις καταγγελίες αυτές σε βάθος. Για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε διυπουργική τεχνικής επιτροπής η οποία μετά από μερικές συνεδριάσεις διαλύθηκε μυστηριωδώς.

Το θέμα επανέρχεται με ένταση λόγω των καταγγελιών από κατοίκους της Πάφου που τις τελευταίες ημέρες ο ουρανός γέμισε και πάλι μυστηριώδη σύννεφα, σημάδι της επανέναρξης των χημικών αεροψεκασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: