Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούν οι πυλώνες της ΑΗΚ που διέρχονται μέσα από κατοικημένες περιοχές της Αραδίππου

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης ενέγραψε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος το θέμα με τίτλο:«Τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούν οι πυλώνες της ΑΗΚ που διέρχονται μέσα από κατοικημένες περιοχές της Αραδίππου».

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, δεκατέσσερα χρόνια έχουν περάσει και η ΑΗΚ εξακολουθεί να προβάλει μια σειρά από προϋποθέσεις – οι οποίες είναι πολύ δύσκολο να ικανοποιηθούν – προκειμένου να αποξηλώσει τους επικίνδυνους πυλώνες. Οι κατοικίες έχουν περικυκλώσει τους πυλώνες και η ΑΗΚ ακόμα μελετά την απομάκρυνση των πυλώνων (αν και εφόσον) γύρω στα έτη 2012/2013. Σημειώνεται ότι η ΑΗΚ είχε επανειλημμένα θέσει διάφορα χρονοδιαγράμματα τα οποία ουδέποτε έχει τηρήσει. Ο κ. Περδίκης θεωρεί ότι η κατάσταση με τους πυλώνες της ΑΗΚ μέσα στην οικιστική περιοχή της Αραδίππου πρέπει να έχει άμεσο τερματισμό. Οι πυλώνες του ηλεκτρισμού προκαλούν οχληρία και ενόχληση, ενώ υπαρκτοί είναι και οι κίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: