Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Η διάκριση που παρατηρείται εις βάρος των Κύπριων Συνθετών

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας ζητώντας του να εγγράψει το θέμα με τίτλο «Η διάκριση που παρατηρείται εις βάρος των Κύπριων Συνθετών».
Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη το 2004 η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου εγκαινίασε συνεργασία με το Κέντρο Κυπρίων Συνθετών. Το 2004, 2005, 2006 και 2007 έγινε μια σειρά συναυλιών με έργα μελών του Κέντρου Κυπρίων Συνθετών. Από τότε πέρασαν τρία χρόνια χωρίς να δοθεί η ευκαιρία στους Κύπριους Συνθέτες να παρουσιάσουν τα έργα τους. Επίσης έργου Κύπριου συνθέτη είναι δυνατόν να περιλαμβάνεται και ανάμεσα σε άλλα έργα σε πρόγραμμα συναυλίας, ακόμη όμως και αυτή η ευκαιρία δίνεται όλο και σπανιότερα στους Κύπριους συνθέτες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συμφωνικής Ορχήστρας μάλιστα, διόρισε Ούγγρο Διευθυντή οι ενέργειες του οποίου έρχονται σε σύγκρουση τόσο με τα καλλιτεχνικά του καθήκοντα όσο και με την αποστολή του υποστήριξη της κυπριακής μουσική δημιουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: