Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων πλησίον του μεταλλείου του αμιάντου στο Τρόοδος και τα κυβερνητικά μέτρα που έχουν ληφθεί για απάμβλυνση τους

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας κ. Κώστα Καωσταντίνου, ζητώντας του να εγγράψει το θέμα με τίτλο: «Οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων πλησίον του μεταλλείου του αμιάντου στο Τρόοδος και τα κυβερνητικά μέτρα που έχουν ληφθεί για απάμβλυνση τους».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του κ. Περδίκη, το Υπουργείο Υγείας διεξήγαγε ιατρική έρευνα στα χωριά Κυπερούντας, Πελένδρι και Κάτω Αμίαντο για να διαπιστωθούν τυχόν επιδράσεις στην υγεία των κατοίκων από το παρακείμενο μεταλλείο του Αμιάντου. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ Απρίλιο-Ιούνιο 2000. Από τα αποτελέσματα της έρευνας του υπουργείου Υγείας προέκυψε ότι ήταν αναγκαία η βοήθεια ξένων συμβούλων. Η έρευνα με την βοήθεια ξένων συμβούλων έγινε την περίοδο 2004-2005 και κατέληξε σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα και εισηγήσεις. Έχω την άποψη ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή των πορισμάτων αυτής της μελέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: