Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Το πρόβλημα διαχείρισης των επεξεργασμένων λυμάτων των αποχετευτικών συμβουλίων και σε συνάρτηση με το πρόβλημα της λειψυδρίας

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης απέστειλε σήμερα επιστολή στον κ. Ντίνο Χατζηνικόλα, πρόεδρο της Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων ζητώντας του να συζητηθεί το θέμα με τίτλο «Το πρόβλημα διαχείρισης των επεξεργασμένων λυμάτων των αποχετευτικών συμβουλίων και η αντιμετώπιση της λειψυδρίας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην απάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Ηλιάδη ημερομηνίας 28 Ιουνίου 2010 σε ερώτηση που κατατέθηκε μέσω της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με την ποσότητα επεξεργασμένων λυμάτων που απορρίπτονται στη θάλασσα από το Συμβούλιου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας, γύρω στα 10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού κατάλληλο για γεωργική χρήση διοχετεύτηκαν στη θάλασσα από το 2004 μέχρι το 2009. Παλαιότερα ο όγκος του νερού ήταν ακόμη μεγαλύτερος. Επειδή και η κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη θεωρώ ότι οφείλουμε ως Κοινοβουλευτική επιτροπή Γεωργίας να εξετάσουμε το θέμα αναλυτικά και όχι μόνο για το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας, καθώς και την ευρύτερη πολιτική διαχείρισης των επεξεργασμένων λυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: