Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Η καθυστέρηση που παρατηρείται στη δημιουργία κρατικής επαγγελματικής χορωδίας παρά την απόφαση που λήφθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το 2006

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης και ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Μητσόπουλος  απέστειλαν σήμερα επιστολή στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Τορναρίτη ζητώντας του την εγγραφή του θέματος με τίτλο  «Η καθυστέρηση που παρατηρείται στη δημιουργία κρατικής επαγγελματικής χορωδίας παρά την απόφαση που λήφθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το 2006».

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρία του στις 3 Μαΐου 2006 αποφάσισε μεταξύ άλλων τη δημιουργία κρατικής επαγγελματικής χορωδίας.  Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη και τον κ. Μητσόπουλο η λειτουργία μιας τέτοιας χορωδίας στον τόπο μας αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιοτικής μουσικής και κατ’ επέκταση του πολιτισμού. Εξάλλου υπάρχει πρόνοια στο καταστατικό ίδρυσης του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, το οποίο θα αντιμετωπίσει το θέμα αυτό με βάση τις δικές του προτεραιότητες, πρόνοια που ουσιαστικά στέλνει στις ελληνικές καλένδες τη δημιουργία και λειτουργία κρατικής επαγγελματικής ορχήστρας.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη και τον κ. Μητσόπουλο αυτή η καθυστέρηση πρέπει να λάβει ένα οριστικό τέλος και η αναμονή αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί  επ’ άπειρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: