Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Το πρόβλημα διαχείρισης των υπολειμμάτων των πλαστικών σάκων συσκευασίας των ζωοτροφών

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης απέστειλε σήμερα επιστολή στον κ. Φακοντή, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος ζητώντας του να εγγραφεί το θέμα με τίτλο «Το πρόβλημα διαχείρισης των υπολειμμάτων των πλαστικών σάκων συσκευασίας των ζωοτροφών».

Σε ερώτηση που υπέβαλε ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Περδίκης  στον Υπουργό Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος σχετικά με τις πρόνοιες που υπάρχουν σχετικά με τη διαχείριση των υπολειμμάτων των πλαστικών σάκων συσκευασίας  των ζωοτροφών, ο κ. Ηλιάδης απάντησε ότι η ρύθμιση του θέματος της διαχείρισης των πλαστικών σάκων συσκευασίας ζωοτροφών παραμένει σε εκκρεμότητα, εφόσον το ίδιο το υλικό είναι προβληματικό λόγω υπολειμμάτων της ζωοτροφής και της έντονης οσμής και δε γίνεται αποδεκτό από τους ανακυκλωτές.

Ο κ. Ηλιάδης πληροφόρησε τον κ. Περδίκη ότι το παραπάνω θέμα έχει τεθεί προς συζήτηση με το συλλογικό σύστημα της Green Dot Cyprus, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση των συσκευασιών. Η εταιρεία Green Dot ανέλαβε να εξετάσει την επιλογή για χρήση του προϊόντος για ανάκτηση ενέργειας, πρακτική που ακολουθείται και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, το Τμήμα Περιβάλλοντος εξετάζει όλες τις πιθανές λύσεις, σύμφωνα πάντα με την ιεράρχηση της διαχείρισης των αποβλήτων συσκευασίας, όπως αναφέρεται στη νέα Οδηγία 98/2008/ΕΚ για τη διαχείριση των αποβλήτων.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη η ανάγκη εξέτασης του προβλήματος διαχείρισης των υπολειμμάτων των πλαστικών σάκων συσκευασίας των ζωοτροφών είναι επιτακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: