Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Επίσπευση της εξέτασης της πρότασης νόμου του κ. Περδίκη «Περί Προστασίας του παρόδιου Φυσικού Περιβάλλοντος Νόμος του 2005»

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Φακοντή ζητώντας του να επισπευτεί η εξέταση της πρότασης νόμου «Περί προστασίας του παρόδιου Φυσικού Περιβάλλοντος Νόμος του 2005».

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη ενώπιων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος εκκρεμεί από το 2008 η συζήτηση της πρότασης νόμου «Περί προστασίας του παρόδιου Φυσικού Περιβάλλοντος» που αφορά τη διαχείριση παρόδου πρασίνου. Σχετική είναι και η ερώτηση που κατάθεσε ο κ. Περδίκης στις 9 Μαρτίου 2010 και η ανάλογη απάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.

Το πρόβλημα παραμένει πάρα τις προσπάθειες του υπουργείου. Μάλιστα φαίνεται από την απάντηση του Υπουργού ότι οι αρμοδιότητες βρίσκονται στις Δημοτικές και Κοινοτικές Αρχές οι οποίες σύμφωνα με τον κ. Περδίκη   έχουν διαφορετική προσέγγιση ανά περίπτωση επί του θέματος. Άρα και συνεπώς επιβάλλεται η νομοθετική ρύθμιση του θέματος. Την τελευταία φορά που εξετάστηκε το θέμα (6.11.2008), είχε ειπωθεί ότι  επρόκειτο να θεσπιστεί σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία. Φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε. Είναι επιτακτική η ανάγκη εξέτασης του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: